В Україні заявили про «амбітний проект» – запустити швидкісні поїзди

В Україні заявили про «амбітний проект» – запустити швидкісні поїзди

Компанія «Укрзалізниця» має проект по запуску швидкісного залізничного сполучення між українською столицею і такими великими українськими містами, як Одеса, Харків і Львів.

Про це заявив глава компанії «Укрзалізниця» Володимир Жмак в програмі «Україна з Тиграном Мартиросяном» на каналі «Україна 24».

«Є великий амбітний проект швидкісного сполучення Київ-Львів, Київ-Харків і Київ-Одеса. Зараз цей проект обговорюється, є зацікавлені учасники. Йдеться про потяги, які розвивають швидкість до 300-350 км / год», – завив Жмак.

Володимир Жмак заявив, що компанії «Укрзалізниця» економічно невигідно припинення залізничного сполучення з Москвою. А напрямок Київ-Москва він назвав одним з найприбутковіших для компанії.

Відзначимо, що основна частина рухомого складу державної компанії «Укрзалізниця» знаходиться в украй зношеному стані. Нерідко в Україні фіксуються випадки виникнення пожеж в поїздах і електричках. Пасажири часто скаржаться на умови проїзду в вагонах поїздів, які в більшості випадків були зроблені ще за часів Радянського Союзу і потребують ремонту або заміні на нові.

Поділитись