В Україні запровадять податкову амністію для олігархів

В Україні запровадять податкову амністію для олігархів

Президент Володимир Зеленський запропонував провести податкову амністію. Це добровільне одноразове декларування всіх активів громадян України зі сплатою 2,5-9% до бюджету в залежності від виду активу та його знаходження.

Про це повідомляє телеграм-канал “Монополіст”

Під амністію потраплять незадекларовані активи в Україні та за кордоном, придбані за будь-який податковий період на 1 січня 2021 року. Легалізацію доходів пропонується провести з липня 2021 року по липень 2022 року.

Податок доведеться платити, якщо вартість активів, або розміри і кількість нерухомого майна перевищують пільгові рамки. Про це детальніше – за посиланням.

Проведення податкової амністії стане відправною точкою для введення контролю за доходами та витратами громадян України.

Для запровадження податкової амністії Верховна рада має проголосувати за чотири законопроекти, які глава держави зареєстрував 25 лютого. Один із законопроектів прописує, хто має право на податкові амністію.

А це всі громадяни України, крім осіб, які за будь-який рік, починаючи з 1 січня 2005 року, подавали або мають подавати декларації відповідно до законів, що визначають чи визначали правові та організаційні засади у сфері запобігання корупції.

В результаті, 16 олігархів та бізнесменів з першої половини рейтингу найбагатших українців, які раніше були, або залишаються, нардепами, працювали в Адміністрації президента і очолювали ОДА, не зможуть легалізувати активи через податкову амністію.

Поділитись