В Україні запровадили тимчасове державне регулювання цін на пшеничний хліб

В Україні запровадили тимчасове державне регулювання цін на пшеничний хліб

Кабінет міністрів України на засіданні в середу запровадив тимчасове держрегулювання цін на пшеничний хліб та надав можливість його виробникам купувати газ за пільговими цінами, трансляція засідання йшла на каналі уряду на YouTube.


Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль раніше заявив, що уряд, зважаючи на високу вартість газу, розробляє механізм підтримки виробників дешевих сортів хліба та інших “соціальних” продуктів харчування з метою не допустити зростання цін на них. Минулого тижня кабмін запровадив держрегулювання цін на гречану крупу, цукор, борошно, макарони, молоко, соняшникову та вершкове масло, курку та яйця до закінчення дії карантину через коронавірус, рівні торгової надбавки не перевищуватимуть 10%.
“На період карантину потрібне державне регулювання ціноутворення у сфері роздрібної торгівлі на хліб пшеничний, …а також можливість виробникам цього хліба закуповувати газ на пільгових умовах”, – йдеться у постанові. Кабмін встановив на період дії карантину граничний рівень торгової надбавки у розмірі не більше ніж 10% на оптово-відпускні ціни.

Раніше Кабмін України запровадив держрегулювання цін на житньо-пшеничний хліб. Крім того, уряд запровадив держрегулювання цін на нафтопродукти, граничні рівні торгової надбавки до середньої ціни дизельного палива становитимуть до 0,25 долара на літр, бензину – до 0,18 долара на літр.

Поділитись