В Україні пошкоджено розподільчі мережі у трьох областях

В Україні пошкоджено розподільчі мережі у трьох областях

Енергетичне обладнання операторів розподільчих систем було пошкоджено у трьох областях України у ніч проти понеділка. Про це повідомили у національній енергетичній компанії «Укренерго».

«Виникли пошкодження у розподільчих мережах (обленерго). Наразі на Сумщині знеструмленими залишаються близько 1 тис. споживачів, на Чернігівщині – близько 1,2 тис. споживачів», – йдеться у повідомленні в Telegram-каналі компанії.

Як зазначила прес-служба «Укренерго», обладнання мереж пошкоджено у Харківській, Сумській та Чернігівській областях. Також є пошкодження у підконтрольній Києву частині Херсонської області. Водночас, повідомляється про відновлення електропостачання для 4,5 тис. споживачів у Дніпропетровській області.

У компанії також заявили, що зараз генерація електроенергії в Україні покриває її споживання. У країні активно працюють гідроелектростанції, незважаючи на спад повені, а також сезонно збільшено виробництво електроенергії на сонячних та вітрових електростанціях.

У ніч на понеділок у низці регіонів України, зокрема у столиці, оголошувалась повітряна тривога. Надходили відомості про вибухи у Києві, Київській, Дніпропетровській, Одеській, Чернігівській областях, а також у підконтрольному Києву місті Запоріжжі.

Поділитись