Ірак зробив заяву після рішення ОПЕК+

Ірак зробив заяву після рішення ОПЕК+

Ірак закликав не шукати у нещодавньому рішенні ОПЕК+ політичне підґрунтя, оскільки воно «суто технічне», заявив постійний представник країни при ООН Мухаммад Хусейн Бахр аль-Улюм.

«Причина, через яку Ірак проголосував за дане рішення, має суто технічний характер. Воно не має жодного політичного підтексту. Таким чином, ми віддані підтримці балансу ринку на поточному рівні, щоб дозволити всім країнам отримати для себе вигоду», — сказав аль-Улюм на полях міністерської конференції МАГАТЕ, що проходить у Вашингтоні, «Атомна енергетика в XXI столітті».

Таким чином, іракський дипломат відповів на критику з боку США щодо нещодавнього рішення ОПЕК+ скоротити нафтовидобуток. Зокрема, у Вашингтоні побачили в цьому кроці політичний підтекст і звинуватили країни, що входять до групи, в тому, що їх рішення грає на руку інтересам Росії.

При цьому аль-Улюм не зміг відповісти на питання, яку ціну за барель нафти Ірак вважає для себе збалансованою. Таке визначення виносить уряд. Рівень ціни сьогодні є прийнятним у нашій ситуації», — резюмував постпред арабської республіки при ООН.

Поділитись