В Україні порушили справу проти Гогілашвілі після скандалу на Донбасі

В Україні порушили справу проти Гогілашвілі після скандалу на Донбасі

Державне бюро розслідувань порушило справу стосовно екс-заступника голови міністерства внутрішніх справ України Олександра Гогілашвілі, який раніше потрапив у скандал, за статтею “службове підроблення”, повідомив депутат Верховної ради України Дмитро Разумков.


Раніше кабінет міністрів України звільнив Олександра Гогілашвілі з посади заступника міністра внутрішніх справ після скандалу на блокпості в Донецькій області.

“Екс-заступник міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі буде нести відповідальність як за свою аморальну поведінку, так і за можливе порушення закону! З ініціативи МФО (міжфракційного об’єднання – ред.) службового підроблення за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 366 Кримінального кодексу України, а також досудове розслідування за фактом можливого перевищення службових повноважень при перетині блокпоста в Донецькій області”, – написав Розумков на своїй сторінці у Facebook та опублікував фото відповідей ДБР на депутатські звернення.

Також, за його словами, офіс генпрокурора долучив до відповідної кримінальної справи депутатське звернення про можливий опір Гогілашвілі працівникам правоохоронних органів.

Раніше на YouTube-каналі “Остання крапля” було опубліковано відео з людиною, схожою на Гогілашвілі. У підписі до ролика автори стверджують, що на в’їзді на Донеччину чиновник відмовився виконувати вимоги співробітника поліції і не відразу зупинився на блокпосту. Після зупинки чоловік почав з’ясовувати стосунки з правоохоронцями та доводив, що вони мають знати його в обличчя. Також автори відео уточнюють, що чиновник погрожував та ліз у бійку.

Після цього міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський ініціював усунення Гогілашвілі на час розгляду. Президент України Володимир Зеленський попросив Монастирського та Кабінет Міністрів розглянути питання звільнення Гогілашвілі. Крім того, Центр журналістських розслідувань із посиланням на дані Федеральної податкової служби РФ повідомив, що Гогілашвілі має чинний паспорт громадянина Російської Федерації та індивідуальний податковий номер РФ.

Поділитись