В Україні планують скасувати подвійне стягнення комісії за сплату комірного

В Україні планують скасувати подвійне стягнення комісії за сплату комірного

В Україні планують скасувати подвійне стягнення комісії за сплату комуналки та заборонити банкам самостійно встановлювати розмір комісійних винагород.

Про це свідчить законопроєкт №3088 на сайті Верховної Ради.

“Під час розрахунку готівкою за житлово-комунальні послуги у відділеннях банків та інших установ, що здійснюють прийом таких платежів, фізичні особи додатково сплачуть комісійну винагороду за послуги банку. Розмір такої комісії залежить від банку, але мінімально становить 3 гривні за одну послугу. Враховуючи кількість послуг, які надаються споживачам, оплата комісійної винагороди суттєво впливає на сімейні бюджети українців”, – йдеться в пояснювальній записці до законопроєкту.

Окрім того, як зазначається, комісія утримується з населення двічі, і пов’язано це з тим, що комісійна винагорода за приймання та перерахування платежів споживачів вже закладено у тариф надавача комунальних послуг.

“Подвійне стягнення комісійної винагороди із споживачів житлово-комунальних послуг є наслідком відсутності правового механізму стягнення комісійної винагороди за житлово-комунальні послуги”, – пояснює автор проєкту закону.

Поділитись