В Україні назвали мету військової операції ЗСУ у Курській області

В Україні назвали мету військової операції ЗСУ у Курській області

Операція України в Курській області готувалася давно – з метою відволікання російських військ від інших ділянок фронту. Ще одна мета – показати, що Росія «нездатна захистити власний кордон», а також спробувати перехопити ініціативу на фронті.

Про це заявив газеті Financial Times колишній міністр оборони Андрій Загороднюк.

При цьому, уточнює видання, деякі військові аналітики ставлять під сумнів час проведення Курської операції та передислокацію на цю ділянку елітних підрозділів – у той час як наростають проблеми на фронті на Донеччині.

«Наразі в операції беруть участь підрозділи як мінімум чотирьох українських механізованих та повітряно-десантних бригад», – пише FT.

Західні аналітики вважають, що операція ЗСУ буде вдалою за двох умов: якщо змусить Росію відволікти ресурси з Донецької області, і якщо сама Україна зможе закріпитися в Курській області.

«Однак, якщо українські війська будуть відкинуті з російської території без будь-яких відчутних результатів з великими втратами, а росіяни продовжать рух до Покровська, то вище військове керівництво України розглядатиметься як величезна авантюра», – заявив Конрад Музика, військовий аналітик польської групи безпеки Rochan Consulting.

Поділитись