В Україні можуть скасувати призов на строкову службу в армію

В Україні можуть скасувати призов на строкову службу в армію

Міністр оборони України Андрій Загороднюк назвав скасування обов’язкового призову в армію своєю головною метою на посту.

Відповідну заяву він зробив в ефірі програми ТСН на телеканалі «1 + 1», запис якої доступний на YouTube.

Постановку такої мети міністр пояснив тим, що Україна має намір перейти до створення «професійної армії відповідно до стандартів НАТО, яка буде професійною, підготовленої і оснащеної». «Кожен військовослужбовець повинен знати своє місце, у нього повинна бути чітка військова кар’єра, захищені права так, щоб ми могли конкурувати при відборі, конкурувати за кращих людей в нашій армії», – підкреслив Загороднюк.

При цьому глава Міноборони визнав, що скасування призову навряд чи станеться незабаром. «Це не буде протягом року», – пояснив міністр. Загороднюк також зазначив, що такої позиції дотримується не тільки він, а й вся держава.

Раніше президент Володимир Зеленський доручив Загороднюку до кінця року запровадити в збройні сили нову систему керівництва і управління силами оборони, відповідну стандартам НАТО. На території України також повинен з’явитися «сучасний ефективний правоохоронний орган – військова поліція», повідомляється на сайті глави держави. Крім того, Зеленський доручив уряду створити концепцію об’єднаного реєстру українських військовослужбовців, які воювали на Донбасі.

Відповідні рішення були прийняті на наступний день після того, як генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що Україна стане членом Північноатлантичного альянсу. За його словами, з таким рішенням погодилися всі країни-члени організації.

Фото РИА Новости.

Поділитись