В США оцінили перспективу продовження війни з Росією

В США оцінили перспективу продовження війни з Росією

Росія не здатна вести ширшу війну, ніж вона вже веде в Україні. Погрозами в бік Заходу Кремль просто блефує, а Джо Байден «повівся» на цей блеф.

Про це заявив ветеран американської політики, колишній радник президента США за часів адміністрації Трампа Джон Болтон в інтерв’ю Times Radio.

Небажання США знімати заборону на удари американською зброєю по території РФ Болтон називає проявом «абсолютно нестратегічного підходу» щодо війни в Україні, який демонструє адміністрація Байдена протягом двох з половиною років.

«Росія їх постійно стримує через цю загрозу ширшої війни, на яку Росія не здатна. Незважаючи на те, що ми не змогли стримати російський напад у лютому 2022 року, росіяни стримали нас від допомоги Україні та ретельної систематичної стратегії, яка могла б привести цю війну у зовсім іншу точку, ніж зараз», – сказав він.

Болтон зауважив, що для війни проти НАТО у Росії просто немає вільних армійських підрозділів – якби такі були, то їх би кинули на фронт в Україні, де Росія протягом двох років демонструє «жалюгідні показники» територіального просування.

Що ж до загрози потенційного використання ядерної зброї, то, за словами Болтона, американська розвідка засвідчила, що Росія жодного разу не приводила у боєготовність свої ядерні сили у ті моменти, коли Путін вчергове починав лякати світ ядерним апокаліпсисом.

«Я думаю, що Путін блефував, і ми на це повелися», – вважає екс-радник президента США.

Разом з тим Болтон вважає, що США повинні надіслати чіткий сигнал Кремлю про неприпустимість застосування ядерної зброї по самій Україні.

«На мою думку, щодо ядерної зброї – повідомити йому приватно та публічно, що у разі застосування Росією ядерної зброї в Україні Володимир Путін підпише власний смертний вирок», – заявив він.

Поділитись