В правила перетину КПВВ на Донбасі будуть внесені нові зміни

В правила перетину КПВВ на Донбасі будуть внесені нові зміни

Осіб з інвалідністю будуть без черги обслуговувати в будь-яких касах, на підприємствах, в установах і організаціях усіх форм власності та підпорядкування, які надають будь-які послуги населенню.

Відповідний законопроект № 4113 народні депутати прийняли в другому читанні.

Відзначається, що таке право отримали і ті, хто супроводжує осіб з інвалідністю першої групи або дітей з інвалідністю.

«Особи з інвалідністю, які направляються на лікування (за наявності підтвердних документів), особи з інвалідністю першої групи і діти з інвалідністю мають право на пріоритет перед іншими особами на проходження контролю в пунктах пропуску через державний кордон, в контрольних пунктах в’їзду на тимчасово окуповані території і виїзду з таких територій », – сказано в законі.

Разом з ними в пріоритетному порядку можуть проходити особи, які їх супроводжують (не більше двох), і в разі необхідності – близькі родичі першої лінії спорідненості.

У пунктах пропуску через держкордон для автомобільного сполучення та КПВВ на непідконтрольних територіях пріоритет може надаватися при проходженні в пішому порядку або на легковому автомобілі, за умови відсутності в транспортному засобі, в якому слідують зазначені особи, інших осіб.

Поділитись