Понад 600 тисяч жителів Донбасу стали громадянами Росії

Понад 600 тисяч жителів Донбасу стали громадянами Росії

Понад 600 тисяч жителів самопроголошених Луганської і Донецької народних республік отримали російське громадянство в спрощеному порядку, повідомив журналістам на “Форумі громадян Росії” в Луганську перший заступник голови комітету Держдуми у справах СНД, євразійської інтеграції і зв’язків зі співвітчизниками Віктор Водолацкий.


В кінці червня глава ЛНР Леонід Пасічник заявив, що міграційна служба МВС ЛНР спростить процедуру оформлення страхового номери індивідуального особового рахунку і реєстрації на Єдиному порталі державних послуг Російської Федерації для жителів республіки, які отримують громадянство РФ у спрощеному порядку. Пасічник уточнив, що з 2019 року паспорта РФ у спрощеному порядку отримали понад 250 тисяч жителів ЛНР.

“Сьогоднішній захід знакова для громадян Росії, які проживають на території Донбасу, їх на сьогоднішній день 611 тисяч, і кожен день ця кількість збільшується. Я думаю, що до кінця року 2 мільйони громадян Росії будуть проживати на цій споконвічно російської землі”, – заявив Водолацкий журналістам.

Президент РФ Володимир Путін 24 квітня 2019 року підписав указ про спрощене отримання російських паспортів жителями самопроголошених республік Донбасу. Він заявив, що питання носить суто гуманітарний характер, у Росії немає бажання створювати проблеми Києву, але ситуація з громадянськими правами в Донбасі переходить межі. Менше ніж через тиждень в Ростовській області відкрилися Центри видачі російських паспортів. Перші паспорти РФ за спрощеною схемою жителі ЛНР і ДНР отримали 14 червня 2019 року.

Поділитись