В Італії виявили 11 випадків омікрон-штаму Covid-19

В Італії виявили 11 випадків омікрон-штаму Covid-19

Одинадцять підтверджених випадків зараження новим штамом коронавірусу “омікрон” зареєстровано зараз в Італії, повідомив у вівторок президент Вищого інституту охорони здоров’я (ISS) Сільвіо Брузаферро.


“Наразі в Італії варіант “омікрон” виявлено в 11 випадках, які стосуються кількох регіонів. Крім того, є випадки, що викликають підозру. Йдеться про людей, які перебували в Південній Африці або мали тісні контакти з такими особами”, – заявив глава інституту, виступаючи на слуханнях у Сенаті республіки.

За словами Брузаферро, на нинішньому етапі “вирішальним засобом контролю над поширенням вірусу є вакцинація”. Крім того, він зазначив необхідність супроводжувати кампанію з вакцинації в зимовий період “заходами, які всі ми добре знаємо – носінням масок і миттям рук”.

Перший випадок зараження варіантом “омікрон” був зафіксований в Італії 27 листопада: медики виявили цей штам у співробітника нафтогазової компанії, який нещодавно повернувся на Апенніни з відрядження до Мозамбіку. Крім чоловіка коронавірусом заразилися шестеро членів його сім’ї, всі вони проживають у південній області Кампанія. За повідомленнями лікарів, у всіх заражених цим штамом спостерігається перебіг захворювання у легкій формі.

За інформацією медичної влади Італії, випадки зараження варіантом “омікрон” підтверджені зараз у чотирьох італійських областях – Кампанії, Калабрії, Сардинії та Венето, а також в автономній провінції Больцано.
Три дні тому ISS поширив інформацію про дев’ять підтверджених випадків зараження штамом “омікрон”.

Всесвітня організація охорони здоров’я за підсумками екстреного засідання наприкінці листопада прийняла рішення класифікувати новий варіант коронавірусу, виявлений у ПАР як занепокоєння. Новий штам B.1.1.529 ВООЗ назвала грецькою літерою “омікрон”.

Поділитись