В Ірані зробили заяву про постачання зброї Росії та Україні

В Ірані зробили заяву про постачання зброї Росії та Україні

Глава МЗС Ірану Хосейн Амір Абдоллахіян заявив, що Тегеран виступає проти постачання зброї і Україні, і Росії та підтримує політичний діалог.

Про це повідомляє Al Monitor. Так Абдоллахіян відповів на запитання журналістів про те, чи Іран Росії продає дрони для використання в Україні.

The Washington Post писала, що Іран уже поставив Росії сотні безпілотників-смертників. Йшлося про дрони серії Shahed, яку Іран успішно використав в Іраку та Сирії.

За словами джерел WP, у серпні Іран проводив для росіян тренування в рамках угоди про передачу безпілотників.

США звинувачували Іран у планах продати Росії безпілотники. У Тегерані ці повідомлення назвали хибними і пізніше в американській Раді національної безпеки заявили, що США не бачать ознак продажу Росії іранських дронів.

Абдоллахіян підкреслив, що Іран має угоду про військове співробітництво з Росією, але країна не підтримує жодну зі сторін конфлікту в Україні.

«Ми також брали участь у зусиллях щодо досягнення миру та припинення вогню в Україні. Ми вважаємо неправильним, щоб будь-яка сторона відправляла зброю Україні чи Росії. І ми продовжуватимемо допомагати політичному діалогу та вирішенню цієї кризи за допомогою політичних переговорів», – наголосив міністр.

При цьому він не став говорити про те, як сталося, що Росія почала активно застосовувати іранські дрони-камікадзе у війні проти України.

Поділитись