В Ірані тривають масові протести із закликами до повалення влади

В Ірані тривають масові протести із закликами до повалення влади

На території Ісламської республіки Іран розпочалися масштабні протести проти влади.

Сьогодні вночі на території Ірану несподівано спалахнули масштабні протести, у яких взяли участь кілька тисяч людей. Причиною протестів стала загибель 22-річної дівчини Махсі Аміні, яку застрелили представники влади через відмови носити хіджаб.

Наразі відомо про те, що в ході заворушень постраждали як протестувальники, так і поліція. У ряді міст Ірану було чути стрілянину, при цьому протестувальники скандували антиісламські та антиіранські гасла, а також закликали до повалення влади.

За попередніми даними, в ході протестів і заворушень, що почалися, постраждали близько 20 осіб, у тому числі йдеться і про представників поліції. Повідомляється про велику кількість затриманих, однак, до поточного моменту будь-які подробиці щодо цього поки що відсутні.

На даний момент у більшості міст Ірану протести були придушені силами поліції, проте більш ніж ймовірно, що за організацією масових протестів стоять США, які зацікавлені в дестабілізації обстановки на території Ірану, особливо на тлі останнього посилення взаємодії між Росією та ісламською республікою.

Поділитись