В Ірані протестувальники розпочали штурм урядових будівель

В Ірані протестувальники розпочали штурм урядових будівель

Тисячі протестувальників в Ірані почали атакувати урядові будинки країни.

На тлі масових заворушень в Ірані, спричинених, як передбачається, безпосереднім підбурюванням з боку США, місцеві жителі почали атакувати урядові будівлі, закликаючи до державного перевороту в країні. Наразі поліція ще контролює обстановку, проте, судячи з масштабів протестів, ситуація загрожує вийти з-під контролю.

На даний момент ситуація в Ірані залишається вкрай складною, про що свідчать напади на урядові будівлі ісламської республіки, спалювання державних прапорів та портретів духовного лідера країни, та ін. Відомо про те, що в Тегерані розглядають можливість залучення для придушення протестів армії, проте, в ісламській республіці не хочуть поспішати з цим, побоюючись, що подібні дії можуть ще більше посилити і так складну ситуацію, що спостерігається кілька днів поспіль.

Відомо про те, що як серед поліції, так і серед звичайних громадян є десятки постраждалих, проте поки що про радикальні заходи з боку протестувальників не йдеться. Проте, враховуючи той факт, що у протестах звинувачують США, ситуація може докорінно змінитись найближчим часом.

Поділитись