В Іраку заявили, що запасів пшениці вистачить лише на 4 місяці

В Іраку заявили, що запасів пшениці вистачить лише на 4 місяці

Ірак має стратегічні запаси пшениці на чотири місяці. Про це, як повідомляє інформаційне агентство INA, заявив представник міністерства торгівлі республіки Мухаммед Ханун.

«Існуючі запаси здатні покрити потребу [у пшениці] протягом чотирьох місяців. Звідси виникає потреба у [збільшенні] стратегічного запасу, що потребує дієвих заходів з боку уряду та парламенту для забезпечення продовольчої безпеки», — сказав Ханун.

Крім того, Міністерство сільського господарства Іраку оголосило у вівторок про підвищення закупівельної ціни на пшеницю на 100 тис. динарів (близько $68,5) за тонну. За такий захід проголосували міністри економічного блоку після рекомендації міністра сільського господарства країни Мухаммеда аль-Хафаджі. Таким чином, вартість однієї тонни пшениці в Іраку становить 850 тис. динарів (близько $582,2).

У березні міністр торгівлі Іраку Аля Ахмад Хасан заявив, що уряд планує виділити додаткові $100 млн на закупівлю пшениці за кордоном через загострення ситуації навколо України, яка нарівні з Росією є одним із ключових експортерів зерна в республіку.

Поділитись