В Індонезії витягли дані з «чорного ящика» літака авіакомпанії Sriwijaya Air

В Індонезії витягли дані з «чорного ящика» літака авіакомпанії Sriwijaya Air

Експерти в Індонезії успішно витягли дані з чорного ящика впав в море літака авіакомпанії Sriwijaya Air, передає агентство Рейтер з посиланням на комітет з безпеки на транспорті країни.


Бортовий самописець для фіксації параметрів польоту було піднято водолазами з дна у вівторок. Пошуки мовного самописця тривають. Раніше повідомлялося, що виявлено передбачуване місце його місцезнаходження.

“Всі 330 параметрів самописця збереглися в хорошому стані”, – йдеться в заяві комітету.

Пасажирський літак індонезійської авіакомпанії Sriwijaya Air 9 січня впав у воду недалеко від Джакарти. За даними авіакомпанії, на борту перебували в цілому 62 людини, серед них 56 пасажирів і шість членів екіпажу.

Повідомлялося, що знайдені уламки літака і частини тіл. Глава Національного комітету з безпеки на транспорті сказав, що на борту були тільки громадяни Індонезії.

Пілоти не оголошували про надзвичайну ситуацію або технічні проблеми перед тим, як літак спікірував в воду. Вважається, що борт впав неушкодженим, його уламки розкидало на невелику відстань. Авіаційні аналітики повідомляють, що літак перед катастрофою різко відхилився від курсу. Можливими причинами називаються погодні умови, помилка пілота і технічний збій.

Поділитись