В Індії почали обмежувати постачання газу через колишню «доньку» Газпрому

В Індії почали обмежувати постачання газу через колишню «доньку» Газпрому

Індійська державна енергетична компанія GAIL почала обмежувати постачання газу внутрішніх споживачів.

Відпустка обмежена через непоставку ЗПГ колишній «доньці» «Газпрому» Gazprom Marketing & Trading (GM&T) Singapore, повідомляє Reuters.

GAIL розпочала нормування газу, скоротивши постачання підприємствам з виробництва добрив та промисловим клієнтам. На деякі заводи постачання обмежено на 10 відсотків. Щоб заощадити газ для інших споживачів, держкомпанія працює на своєму нафтохімічному комплексі в Паті, на півночі Індії, приблизно на 60 відсотків потужності, повідомили джерела агентства.

Раніше стало відомо, що GM&T Singapore Pte почала зривати домовленості щодо постачання зрідженого природного газу (ЗПГ) до Індії. За останні два місяці пропущено вже п’ять постачань індійської GAIL India.

За контрактом передбачається, що слід прямувати близько 40 вантажів на рік, зазвичай по три-чотири на місяць, уточнюють джерела. Однак на постачаннях далося взнаки рішення Москви перешкоджати зв’язкам з проектом «Ямал СПГ» — у GM&T є контракт на 2,9 мільйона тонн на рік терміном на 20 років. Індійська сторона за нових умов почала шукати альтернативи, однією з них можуть стати прямі закупівлі в Росії.

Поділитись