В Єгипті спостерігається тенденція щодо збільшення кількості страт

В Єгипті спостерігається тенденція щодо збільшення кількості страт

В Єгипті спостерігається тенденція щодо збільшення кількості страт.

Про це повідомляється на сайті правозахисної організації Amnesty International.

За даними представників організації, лише в жовтні і листопаді в країні стратили щонайменше 57 чоловіків і жінок, що майже вдвічі перевищує показник засуджених до смертної кари за весь 2019 рік. Як уточнюється, тоді смертельний вирок отримали 32 людини.

Правозахисники побоюються, що загиблих може бути більше, оскільки Єгипет не публікує статистику про кількість засуджених або страчених. Крім того, влада не повідомляє близьких засуджених до виконання покарання. Раніше анонімне джерело повідомило місцевим ЗМІ, що з жовтня в країні провели 91 страту, проте члени організації не змогли підтвердити цю інформацію.

Відзначається, що щонайменше 15 страчених проходили у справах, пов’язаних з політичним насильством, що пов’язане з несправедливими судовими процесами, де з людей нібито насильно вибивали зізнання. В Amnesty International впевнені, що в ході судових розглядів неодноразово порушувалися права людини.

«Влада Єгипту провела жахливу низку страт в останні кілька місяців, в результаті загинули десятки людей, багато з них були засуджені несправедливо», – заявив директор з досліджень та адвокації Близького Сходу і Північної Африки в Amnesty International Філіп Лютер.

Поділитись