В Гаазі починаються слухання справи про геноцид Росії проти України

В Гаазі починаються слухання справи про геноцид Росії проти України

Міжнародний суд ООН починає слухати справу за позовом України проти Росії про геноцид. Сьогодні, як очікується, російська сторона доводитиме непідсудність справи Міжнародному суду ООН.

У Міжнародному суді ООН у Гаазі з 18 до 27 вересня відбудуться попередні слухання за позовом України до Росії у звʼязку з порушенням міжнародної конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього – у звʼязку з російським широкомасштабним вторгненням в Україну.

Гаазький суд розглядатиме позов у справі про порушення міжнародної конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього, в яких Україна звинувачує Росію. 

Очікується, що в понеділок під час попередніх слухань російська сторона доводитиме непідсудність справи Міжнародному суду ООН.

Водночас, українська сторона вважає, що дії Росії проти України мають ознаки геноциду і як приклад наводить насильницьке вивезення дітей з окупованих районів країни.

Нагадаємо, що Україна подала позов до Міжнародного суду ООН 26 лютого 2022 року. У позові Україна вимагає притягнути агресора до відповідальності за спотворення поняття геноциду.

Поділитись