Усі члени Альянсу дали згоду на членство України в НАТО – Столтенберг

Усі члени Альянсу дали згоду на членство України в НАТО – Столтенберг

Україна стане членом НАТО. Усі країни-члени Організації Північноатлантичного договору дали на це згоду. 

Про це заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» у Брюсселі.

Як зазначає Столтенберг, ЗСУ перевищили всі очікування і відбили 50% території, яку захопила Росія у лютому минулого року. 

«Ми повинні підіймати наші ставки теж і надавати подальший потік зброї і боєприпасів Україні. Чим міцніше буде Україна на полі бою, тим міцнішою буде позиція України за столом перемовин. Ми повинні зробити все, щоб історія себе не повторювала, тому усі члени Альянсу погодились, що Україна стане членом НАТО», − повідомив Столтенберг.

Генсек Альянсу нагадав, що на липневому саміті у Вільнюсі країни-члени усунули для України вимогу реалізації Плану дій щодо членства та ввели програму, щоб досягти повної оперативної сумісності українських Збройних Сил з силами Альянсу.

«Крім того, Рада НАТО- Україна означає, що ми сидимо за одним столом, як рівні. Ваша боротьба, Володимире, це наша боротьба. Ваша безпека — наша безпека, ваші цінності — наші цінності», − сказав Генсек НАТО.

Столтенберг заявив, що союзники зустрічаються, щоб мобілізувати більше підтримки для України, до складу якої мають протиповітряна оборона, артилерія та боєприпаси. 

«Ми будемо виступати на стороні України стільки, скільки буде потрібно», − додав Столтенберг.

Поділитись