Українська делегація в ПАРЄ не допустить повернення делегації РФ

Українська делегація в ПАРЄ не допустить повернення делегації РФ

Народного депутата від партії «Батьківщина», члена української парламентської делегації Сергія Власенко призначили представником Парламентської асамблеї Ради Європи у Венеціанській комісії. Як повідомляє прес-служба політсили, таке рішення у Страсбурзі ухвалив юридичний комітет ПАРЄ. Сергій Власенко пояснив, що термін повноважень на посаді представника ПАРЄ у Венеціанській комісії становить 2 роки.

Нагадаємо, українська парламентська делегація в ПАРЄ робить усе можливе, щоб не допустити повернення в асамблею делегації Російської Федерації.

«Незважаючи на те, що російська делегація не приїхала і не подала заявку на підтвердження повноважень, росіяни не втрачають надії впливати на хід розгляду питань. Вони шукають шляхи з відновлення прав і повноважень своєї делегації без будь-яких застережень», – сказав Сергій Власенко.

За словами парламентарія, поточна сесія ПАРЄ буде надзвичайно складною.

Політик також зазначив, що на другий день роботи сесії ПАРЄ заплановані спеціальні дебати, присвячені ситуації на Сході України.

«Проект резолюції з цього питання є позитивним. Зокрема, у документі вкотре зафіксовано, що Росія є агресором щодо України та несе відповідальність за ситуацію на Сході України, а також визначає перелік обов’язків, які покладаються на російську сторону», – сказав народний депутат від «Батьківщини».

Поділитись