«Батьківщина» підтримає законопроект про деокупацію Донбасу за певних умов

«Батьківщина» підтримає законопроект про деокупацію Донбасу за певних умов

Фракція «Батьківщина» підтримає доопрацьований до другого читання законопроект про деокупацію Донбасу, якщо в ньому не буде згадок про Мінські угоди, які є шкідливими для України.

Про це заявив заступник голови партії «Батьківщина» Іван Крулько під час брифінгу у Верховній Раді, інформує прес-служба політсили. На думку народного депутата, нині ключове завдання – ухвалити рамковий закон, який встановлюватиме позиції та ставлення України щодо того, що відбувається на Донбасі.

«Це не антитерористична операція, як її називають увесь цей час. Це війна! Треба називати речі своїми іменами. Саме тому законопроект з поправкою, яку подала фракція «Батьківщина», визначатиме новий статус – відсіч і стримування російської агресії», – наголосив Іван Крулько.

Окрім того, як уточнив політик, за наполяганням «Батьківщини» до документа включено положення про створення в Україні спеціальної міжвідомчої комісії, яка готуватиме консолідований позов до Росії з приводу відшкодування збитків за збройну агресію.

Також фракція «Батьківщина» вимагає додати до законопроекту про реінтеграцію Донбасу положення про Крим.

«У законопроекті не має бути жодної згадки про Мінськ, натомість має бути згадка про Крим, тому що Крим і Донбас – це Україна!» – наголосили у фракції.

 
Поділитись