Український посол викрив Штайнмайєра у тісних зв’язках із Росією

Український посол викрив Штайнмайєра у тісних зв’язках із Росією

Посол України в Берліні Андрій Мельник звинуватив президента Німеччини Франка-Вальтера Штайнмайєра в тому, що останній підтримує тісні зв’язки з Росією і має в своєму розпорядженні «павутину контактів» з Москвою.

Про це дипломат заявив у опублікованому в неділю інтерв’ю газеті Tagesspiegel.

«Для Штайнмайєра відносини з Росією були і залишаються чимось фундаментальним, навіть святим, хоч би що сталося», — сказав Мельник. Він додав, що навіть війна РФ в Україні «не грає великої ролі» щодо Штайнмайєра до Росії.

Посол нарікав на те, що у Німеччини дуже багато зацікавленості у підтримці відносин з Росією, особливо у світлі її залежності від постачання з РФ газу, нафти та вугілля. З погляду Мельника, часткову відповідальність за це несе Штайнмайєр, який у минулому працював керівником Відомства федерального канцлера та головою МЗС ФРН. «У Штайнмайєра за десятиліття було створено павутиння контактів із Росією. До цього залучено багато людей, які зараз відіграють головну роль у коаліції», — сказав український дипломат. Серед цих людей він поіменно назвав зовнішньополітичного радника канцлера Йєнса Плетнера та статс-секретаря у МЗС Андреаса Міхаеліса.

Поділитись