У Міноборони Британії заявили, що НАТО продовжить постачання зброї Україні

У Міноборони Британії заявили, що НАТО продовжить постачання зброї Україні

Глава Міноборони Великої Британії Бен Уоллес заявив, що НАТО продовжить постачати зброю Україні.

Він зазначив у ході заяви перед екстреною зустріччю міністрів оборони країн НАТО щодо ситуації в Україні, що постачання будуть проводитись різними напрямками, пише ТАРС.

Зброя поставляється на фронт, ми продовжимо постачати її в Україну за різними напрямками, — сказав британський міністр оборони.

Тим часом працівники аеропорту італійської Пізи заявили, що відмовилися завантажувати в літаки ящики зі зброєю та боєприпасами, які прямували в Україну. Вони зазначили, що вантаж спочатку мав стати гуманітарною допомогою для країни, проте виявився озброєнням. Спочатку з вантажного терміналу мали вирушити рейси з провіантом, медикаментами та іншим корисним для населення України вантажем.

Раніше посол України в Німеччині Андрій Мельник вкотре розкритикував уряд ФРН через обсяг постачання оборонного озброєння. За його словами, Києву потрібні не “окремі кроки, а повний пакет допомоги”. При цьому висловив сподівання, що процес постачання зброї прискориться.

Радник голови ВП Михайло Подоляк заявив, що зараз відбувається контрнаступ ЗСУ на низці оперативних напрямків і це кардинально змінює диспозиції сторін.

Також, за його словами, починається втеча російських журналістів із телеканалів, а керівництво РФ намагається знайти союзників, солдати яких готові помирати в Україні.

Поділитись