Українські військові пілоти пересядуть з Су-27 на бразильські Super Tucano

Українські військові пілоти пересядуть з Су-27 на бразильські Super Tucano

Україна планує відмовитися від подальшого використання радянських і російських винищувачів МіГ-29 і Су-27.

Військових льотчиків пересаджують на бразильські літаки Super Tucano. Нагадаємо, що МіГ-29 і Су-27 використовують, крім Росії і України багато інших країн. Су-27 перебуває на озброєнні у Анголи, Білорусі, В’єтнаму, ДРК, Індонезії, КНР, Казахстану, Монголії, Узбекистану, Ефіопії та Еритреї. Два літаки, куплені в України, є навіть в США в приватному використанні.

Про те, що на Україні розробляється можливість переходу на бразильські штурмовики, повідомило видання «Репортер». У матеріалі зазначається, що Україна до 2025 року доведеться списати більшу частину залишків від СРСР Су-27 і МіГ-29. Принципові рішення, на думку експертів, про оновлення парку повинні бути прийняті до кінця поточного року.

«Перший претендент на цю роль може перелетіти на Україну не з країн НАТО, а з далекої Бразилії. Це легкий турбогвинтовий штурмовик, призначений спочатку для боротьби з колумбійськими партизанами», – йдеться в матеріалі. Super Tucano може розвивати швидкість 590 км / год, літати на відстань посилання – 1 330 км, бойове навантаження 1,6 тонни. Він може нести тільки два 12,7-мм кулемети FN Herstal M3, 20-мм автоматичні гармати, ракети класу «повітря-повітря» і «повітря-земля», а також касетні, запальні і високоточні бомби.

Су-27 може розвивати швидкість 2500 км / год, максимальна дальність польоту, – 3 250 км, бойове навантаження – 6, 5 т. Борт має десять зовнішніх точок підвіски, де в стандартній компонуванні розміщуються шість керованих ракет класу “повітря-повітря” середньої дальності типу Р-27 і чотири ракети малої дальності Р-73. Також літак може нести бомби калібром до 500 кілограмів.

Поділитись