Українська авіація відпрацювала ракетами AGM-88 HARM над Харківщиною

Українська авіація відпрацювала ракетами AGM-88 HARM над Харківщиною

Над Харківською областю зафіксовано аномальну активність української бойової авіації.

На тлі безперервних бойових зіткнень поблизу Куп’янська та Ізюма вночі над Харківською областю було зафіксовано аномальну активність української бойової авіації. Відомо про те, що польоти здійснювалися на малих висотах, проте протягом тривалого часу.

Відомо про те, що були задіяні не тільки вертольоти, а й винищувачі, проте, через нічний час, визначити тип бойових літаків неможливо. Повідомляється про те, що польоти тривали з періодичністю, при цьому вертольоти використовувалися для завдання ударів з кабріювання, в той час як відомостей про те, що винищувачі також брали участь у завданнях ударів, до поточного моменту немає.

Активність на території Харківської області фіксується вперше за дуже тривалий час, при цьому наголошується, що польоти фіксувалися не лише із західного (Беспалівка, Слабожанське, Андріївка), а й із південного напрямку (Балаклея).

Винищувачі могли здійснювати прикриття українських гелікоптерів від засобів ППО, використовуючи ракети AGM-88 HARM, які можуть бути використані для відбиття атак засобів ППО окупанта, проте на даний момент про застосування ЗРК проти української бойової авіації жодних відомостей немає.

Поділитись