Україна відмовила представнику Криму в участі в «Кримській платформі»

Україна відмовила представнику Криму в участі в «Кримській платформі»

Керівник робочої групи з міжнародно-правових питань при постійному представництві Криму при президенті Росії Олександр Молохов повідомив, що українська сторона відмовила йому в участі в міжнародному саміті «Кримська платформа».

За його словами, він подав заявку на участь, однак Україна проігнорувала її. «Правда про Крим їм не потрібна, їх інтерес полягає лише в одному – влаштувати пропагандистський шабаш русофобських відьмаківна березі Дніпра», – сказав Молохов.

Представник Криму підкреслив, що збирався брати участь в саміті як керівник Міжнародної асоціації «Таврида». Співрозмовник агентства розповів, що хотів розповісти на саміті про диверсії, які влаштовуються київськими властями стосовно Криму, блокади, в тому числі водної та енергетичної, санкційну політику, а також показати перетворення півострова за останні сім років.

«Мабуть, київська влада злякалася, що світова громадськість дізнається, що ніякої окупації не було, що це міф, створений українською пропагандою», – уклав Молохов.

Раніше російські експерти, політологи і парламентарії закликали зарубіжних колег не брати участь в саміті проекту «Кримська платформа», який пройде в Києві, і ігнорувати його.

Саміт «Кримська платформа» пройде на Україні 23 серпня. Ідею заходу висунув український президент Володимир Зеленський з метою роз’яснити українцям, кримчанам і світовій спільноті, що і чому сталося на кримському півострові в 2014 році.

Поділитись