Україна та Росія стали економніше використовувати танки на фронті

Україна та Росія стали економніше використовувати танки на фронті

Україна та Росія стали економніше використовувати танки, тому що їх можуть вразити дешеві дрони.

Про це пише The Wall Street Journal.

Дрони знищили або пошкодили 6 із 31 переданих Україні американських Abrams, 12 із 18 нових моделей німецьких Leopard. Нині їх використовують рідше та дуже обережно, бо сховатися від безпілотників на полі бою майже неможливо.

Таким чином, колись «королі» війн відійшли на другий план, і сторони шукають їм нове застосування. Зараз танки частіше ведуть прихований вогонь і потім швидко відступають.

Обидві сторони захищають свої танки від безпілотників металевими клітинами довкола вежі, яка має тонку броню і стає вразливою метою для дрона.

Їхній досвід переймають і треті країни, у тому числі США. Американці прагнуть використовувати легші метали, щоб зробити свої танки більш маневреними, ставлять глушилки від дронів, всіляко намагаються утруднити їх виявлення і додають систему, яка стріляє невеликими вибуховими боєприпасами, коли виявляє загрозу в повітрі.

Однак американські чиновники кажуть, що вони б використовували танки у поєднанні з авіацією та ППО, чого не робить Україна, і вони були б більш захищені.

Поділитись