Україна розраховує стати повноцінним членом Європейського Союзу вже у 2024 році

Україна розраховує стати повноцінним членом Європейського Союзу вже у 2024 році

Перший віце-прем’єр, міністр економіки України Юлія Свириденко заявила, що Україна стане членом Євросоюзу у 2024 році.

«Ми розраховуємо отримати статус кандидата на вступ до ЄС уже цього літа. Перша частина нашої заявки вже подана. Україна розраховує стати повноцінним членом Європейського Союзу вже у 2024 році», – наголосила вона.

Чиновниця також зазначила, що в Україні планують за два роки відновити всю інфраструктуру, зруйновану в ході російської спецоперації, і наполягатимуть на тому, щоб за відновлення заплатила Росія.

З 24 лютого в Україні відбувається російська спеціальна операція. Президент Володимир Путін назвав її метою «захист людей, які протягом восьми років зазнають знущань, геноциду з боку київського режиму». Для цього, за його словами, планується провести «демілітаризацію та денацифікацію України».

28 лютого президент України Володимир Зеленський підписав заявку на вступ України до ЄС та закликав Брюссель негайно запустити цей процес за прискореною процедурою. Прискорений вступ України до ЄС підтримали вісім країн-учасниць – Латвія, Литва, Польща, Болгарія, Чехія, Естонія, Словаччина та Словенія.

Поділитись