Україна розмістить ракети “Нептун” в Чорному та Азовському морях у 2021 році

Україна розмістить ракети “Нептун” в Чорному та Азовському морях у 2021 році

Військово-морські сили України в 2021 році приймуть на озброєння протикорабельні комплекси з крилатими ракетами “Нептун”.

ВМС розгорнуто три дивізіони: два в Чорному морі і один – в Азовському морі, заявив командувач українськими ВМС Олексій Неїжпапа.

“Випробування показали, що ніщо не заважає поразки кількох цілей одночасно. Зброя однозначно ефективно, головне завдання зараз – отримати “Нептун” якомога швидше і грамотно їх застосовувати”, – повідомив Неїжпапа в інтерв’ю українській службі “Радіо Свобода”.

В середині червня Неїжапа повідомив про успішні випробування на полігоні в Одеській області ракет комплексу Р-360 “Нептун”. Також він заявив про наявність в Україні повноцінного ракетного комплексу берегового базування і про плани перейти від концепції морських сил до концепції ВМС. Відмінність полягає в тому, що морські сили чекають противника біля своїх берегів, а ВМС зустрічають противника біля його берегів.

Раніше глава конструкторського бюро в складі концерну “Укроборонпром” розповів, як може бути застосована ракета “Нептун”.

Поділитись