Україна не посилюватиме карантин через зростання хворих на COVID-19

Україна не посилюватиме карантин через зростання хворих на COVID-19

Уряд України не має наміру посилювати обмежувальні заходи на тлі зростання числа заражень коронавірусом.

Про це заявив на брифінгу заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

“Ми не розглядаємо питання одномоментного повернення до більш жорстких заходів, оскільки на території України працює адаптивний карантин”, – сказав він.

При цьому, за словами Ляшка, в областях, де протягом трьох днів поспіль спостерігаються ознаки посилення епідемії, місцеві органи влади повинні вжити відповідних заходів для боротьби з поширенням вірусу.

На селекторній нараді президент України Володимир Зеленський зобов’язав уряд з’ясувати причину зростання кількості заражених коронавірусом в країні і прийняти рішення щодо стримування пандемії.

Перший випадок коронавірусу на Україні був виявлений 3 березня в Чернівецькій області. З 17 березня в країні введений карантин. З 22 травня по 22 червня за рішенням уряду на Україні діє адаптивний карантин, коли місцева влада може самостійно приймати рішення про зняття або продовження тих чи інших обмежувальних заходів. На Україні в рамках ослаблення карантину вже був запущений громадський транспорт, а з 5 червня відновилося внутрішнє авіаційне пасажирське сполучення.

 

Поділитись