Україна назвала терміни досягнення відповідності критеріям Євросоюзу

Україна назвала терміни досягнення відповідності критеріям Євросоюзу

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук назвав терміни відповідності країни критеріям членства в Євросоюзі. Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

За словами Гончарука, програма уряду передбачає «амбітну мету» – через п’ять років Україна повинна синхронізувати політику з країнами-членами ЄС. Зокрема, це стосується «Європейської зеленої угоди».

“Амбітна мета Євросоюзу – до 2050 року зробити Європу першим континентом, економіка якого не знищує природу. Україна готова стати невід’ємною частиною історії успіху”, – написав Гончарук, додавши, що запропонував віце-президенту Єврокомісії Франсу Тіммермансу почати діалог з розвитку загальної дорожньої карти в рамках ЄЗУ.

Український прем’єр також зазначив, що влада має намір трансформувати Україну в конкурентну економіку з «енергоефективної промисловістю, високорозвиненою інфраструктурою і гідним рівнем життя для людей».

Курс України на вступ до ЄС і НАТО закріплений в Конституції. Відповідний закон у лютому 2019 року підписав тодішній президент країни Петро Порошенко. Нинішній глава держави Володимир Зеленський неодноразово заявляв, що він також підтримує курс на євроатлантичну інтеграцію. Частка українців, які бажають вступу країни в Євросоюз, перевищує 64 відсотки.

Поділитись