Україна і Туреччина разом створять високоточну зброю

Україна і Туреччина разом створять високоточну зброю

Українська державна компанія «Укрспецекспорт», що входить до складу «Укроборонпрому», і турецька компанія Baykar Defence створили спільне підприємство, яке займеться розробкою високоточної зброї та аерокосмічних технологій.

Про це повідомляється на сайті Ради нацбезпеки і оборони України. Як пояснили в РНБО, головним завданням нового підприємства стане об’єднання потужностей оборонних комплексів двох країн для серійного виробництва нових зразків сучасного озброєння для власних армій.

Зокрема, одним з перших проектів повинен стати безпілотний літальний апарат нового покоління. Очікується, що безпілотник зможе вести детальну розвідку з високих ешелонів польоту, перебувати в повітрі протягом декількох годин і розвивати значну крейсерську швидкість. Крім того, апарат буде здатний завдавати ударів широким спектром високоточної зброї, а також нести велику кількість озброєння.

В РНБО уточнили, що подібні характеристики нового дрону забезпечить широке використання композитних матеріалів, цифрових технологій, а також двигунів українського виробництва, здатних «надійно працювати в екстремальних умовах».

У відомстві підкреслили, що турецькі й українські оборонні підприємства вже не перший рік співпрацюють в області систем зв’язку, створення ударних безпілотників і авіаційного високоточного озброєння.

Поділитись