У ЗСУ повідомили про складну ситуацію на фронті

У ЗСУ повідомили про складну ситуацію на фронті

Ворог наступає на багатьох напрямках і не має наміру зупинятись. Ще трохи, і росіяни зайдуть у Дніпро, якщо не ухвалювати серйозні рішення.

Про це повідомив офіцер 4-ї Бригади оперативного призначення «Рубіж» Володимир Ращук.

«У них така ж тактика, як і в Маріуполі, Бахмуті та Авдіївці. Вони застосовують величезну кількість техніки, артилерії, FPV-засобів, а також не жалкують живої сили», — сказав Ращук.

За інформацією представника ГУР Міноборони України Вадима Скібіцького, сухопутний компонент окупаційних військ в Україні зараз сягає 470 тисяч осіб, також на тимчасово окупованих територіях розгорнуто майже 33 тисячі «росгвардійців».

У Бєлгородській, Курській та Брянській областях рф додатково розгорнула угруповання «прикриття державного кордону» чисельністю 30 тисяч військовослужбовців, розповів Скібіцький в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна».

Також росія додала ще два комплекси «Іскандер» до тих, що розгорнуті на кордоні. Їхня кількість зараз сягає 48 одиниць.

Скібіцький додав, що окупація Донеччини та Луганщини до виборів президента рф 15-17 березня вкрай важлива для окупантів і путіна.

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат розповів, що росія зараз має 1,5 тисячі літаків на усій своїй території.

Що ж до морського компоненту, то тут Україні вдалось нівелювати перевагу ворога ― Чорноморський флот росії фактично ізольований.

Поділитись