У ЗСУ назвали найважливіші завдання на Бахмутському напрямку

У ЗСУ назвали найважливіші завдання на Бахмутському напрямку

Український командир у районі Бахмута заявив, що важливо не дати росіянам створити належну оборону в цьому районі.

Про це передає CNN.

Заступник командира 3-ї десантно-штурмової бригади Максим Жорін у своєму Telegram-каналі зазначив, що «одне з найважливіших завдань на Бахмутському напрямку – зберегти темпи просування, щоб не дати противнику вжити заходів для створення власної оборони». система. Таких зусиль ворог уже зробив, наприклад, на Запорізькому напрямку», де українські війська намагаються зруйнувати шари російських укріплень і мінні поля.

«Звичайно, у нашому секторі є міни, і ми майже кожного разу під час штурмових дій потрапляємо в них. Також є фортифікаційні споруди, які вони встигають побудувати», – сказав Жорін. «Однак ми все ще не дозволяємо їм побудувати тут сильну систему, оскільки ми постійно або вибиваємо їх з позицій, або завдаємо шкоди, не даючи їм здійснити необхідні дії».

«Це буде серйозною проблемою, якщо ми надамо ворогові час і можливість окопатися і мінувати», – додав він.

За останні тижні українські війська трохи просунулися на південь і північний захід від Бахмута, але ще не загрожують російським лініям постачання в зруйноване місто. 

У неділю українські офіційні особи заявили, що її військові продовжують наступ на Бахмутському напрямку та продовжують просуватися «метр за метром», повідомив керівник прес-служби Східного угруповання військ Ілля Євлаш. За його словами, за минулу добу російські війська 590 разів обстріляли українські позиції із систем залпового вогню та гарматної артилерії різних калібрів. 

За словами Євлаша, у суботу відбулося 14 бойових дій. «Противник вдається до контратак, марно намагаючись повернути втрачені позиції».

За його словами, в районі Бахмута тактика противника практично не змінюється. «Спочатку йдуть штурмові загони, які складаються із каторжників, які намагаються штурмувати позиції, іноді навіть без прикриття важкої техніки, а потім солдати регулярної армії, про яких російська армія піклується краще».

Поділитись