У Японії заявили про ризик зіткнення з РФ через Курили

У Японії заявили про ризик зіткнення з РФ через Курили

Якщо Росія та Японія припинять вести переговори про належність Курильських островів, це призведе до зіткнення двох держав у зв’язку із посиленням впливу США на Японію.

Про це заявив член верхньої палати японського парламенту Мунео Судзукі у бесіді з виданням Shukan Gendai.

За його словами, якщо переговори щодо мирного договору про «північні території» з Росією припиняться, то Японія опиниться під впливом США. Ситуація врешті-решт може загостритися настільки, що між державами спалахне конфлікт, вважає Судзукі.

“В інтересах Японії була б політика, що дозволяє підтримувати діалог і відстоювати свою позицію як перед США, так і перед Росією”, – сказав він.

Раніше в МЗС РФ заявили, що Росія припиняє діалог з Японією про підписання мирного договору щодо Курильських островів. Як пояснили у відомстві, такий захід пов’язаний із «недружніми» діями держави.

Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда прокоментував це рішення і висловив упевненість, що припинення діалогу з цього питання є «неприйнятним». Крім того, російського посла в Японії Михайла Галузіна викликали до МЗС країни та вручили йому офіційну ноту протесту.

Поділитись