У Токіо зробили заяву після маневрів ВМФ Росії біля берегів Японії

У Токіо зробили заяву після маневрів ВМФ Росії біля берегів Японії

Уряд Японії зробив російській стороні подання у зв’язку з недавнім проходом чотирьох десантних кораблів Військово-морського флоту РФ через Сангарську протоку (Цугару) між японськими островами Хонсю та Хоккайдо, повідомив генеральний секретар кабінету міністрів Японії Хірокадзу Мацуно.


«Щодо активізації військової активності російського флоту поблизу нашої країни, включаючи цей прохід чотирьох кораблів, це викликає серйозне занепокоєння, і ми уважно стежимо за такими діями. Ми вже зробили російській стороні подання з вимогою відмовитися від дій, спрямованих на підвищення градуса напруженості в цьому регіоні», – наводить слова генсека Кабміну Японії ЗМІ.

Об’єднаний комітет начальників штабів японських Сил самооборони в середу оголосив, що чотири десантні кораблі Військово-морського флоту РФ пройшли через Сангарську протоку між японськими островами Хонсю і Хоккайдо. Згідно з опублікованими відомством фотографіями, на палубі одного з російських кораблів перебувало більше десяти вантажівок.

Напередодні в МЗС заявили, що нові заяви Японії щодо Курил йдуть у руслі політики конфронтації Сполучених Штатів з Росією, рішення нав’язуються Токіо Вашингтоном.

Нагадаємо, минулого вівторка Токіо оголосив Південні Курили «споконвічною територією Японії». Днем раніше уряд Росії затвердив список іноземних держав і територій, які здійснюють щодо РФ, російських компаній та громадян недружні події. До цього списку, окрім інших країн, увійшла також Японія.

28 лютого директор департаменту Європи японського МЗС Хідекі Уяма заявив, що російська влада «окупувала» Південні Курили. Термін «окупація» роками не використовувався владою Японії стосовно статусу Південних Курил.

Поділитись