У Верховній Раді розглянуть питання звільнення Уляни Супрун

У Верховній Раді розглянуть питання звільнення Уляни Супрун

Юлія Тимошенко вимагає розглянути у Верховній Раді питання про відставку в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун. Про це вона наголосила під час свого виступу на Погоджувальній раді керівників фракцій та голів комітетів ВРУ.

«Я хочу запитати у спікера Андрія Парубія: Чому не ставиться питання про звільнення з посади в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун? Ви думаєте, що такими штучними, фейковими реформами, корупційними закупівлями ліків і таким ставленням до людей з боку МОЗу ми допоможемо країні? Я вимагаю поставити це питання у парламенті, обговорити його, викликати міністра охорони здоров’я і нарешті поставити на голосування її звільнення. Уся країна криком кричить, а тут – тихе болото», – зазначила політик.

Парламентарій також розповіла колегам, що вже оприлюднений другий звіт Рахункової палати щодо закупівлі ліків, і в ньому йдеться про страшні речі.

«Постачаються ліки, якість яких Україна не контролює. І постачаються зокрема експериментальні ліки – на українцях ставляться експерименти без їхньої згоди. Хто це дозволив?» – запитала народний депутат.

Окрім того, лідер «Батьківщини» висловила обурення останньою заявою заступника міністра Олександра Лінчевського, який сказав, що «не треба лікувати онкохворих, бо вони все рівно помруть!»

«Це є квінтенсенція того, що робить Міністерство охорони здоров’я України»,— підсумувала Юлія Тимошенко.

Поділитись