«Батьківщина» підтримає лише незалежний від президента склад ЦВК, – Юлія Тимошенко

«Батьківщина» підтримає лише незалежний від президента склад ЦВК, – Юлія Тимошенко

Фракція «Батьківщина» підтримає лише незалежний від президента України склад Центральної виборчої комісії й не голосуватиме за підконтрольну главі держави комісію.

Про це Юлія Тимошенко наголосила на брифінгу за підсумками Погоджувальної ради керівників парламентських фракцій і комітетів, повідомляє прес-служба партії.

Політик нагадала, що на 13 вакансій у складі ЦВК президент подав 14 кандидатур. При цьому Тимошенко висловила сумнів, що висуванець від «Батьківщини» буде проголосований.

«У президента є план не допустити до ЦВК кандидатуру від нашої політичної сили, щоб усунути нас від контролю за процесом виборів президента та парламенту», – сказала Тимошенко.

Водночас вона попередила, що «Батьківщина» створила на кожній виборчій дільниці справжню фортецю з людей, які «віддані Україні, демократії та чесним виборам».

«Ми матимемо оригінальні протоколи з мокрими печатками з дільничних комісій, які пред’явимо міжнародній спільноті. Ми не дамо більше сфальшувати будь-які вибори: ні президентські, ні парламентські», – заявила лідер «Батьківщини»

Поділитись