У Венесуелу не пустили євродепутатів

У Венесуелу не пустили євродепутатів

Уряд Венесуели не впустив до країни делегацію Європарламенту, яка мала намір зустрітися з венесуельською опозицією. Це сталося в неділю, 17 лютого.

“Нас висилають з Венесуели. У нас забрали паспорти”, – заявив представник Європарламенту Естебан Гонсалес Понс. Депутат додав, що їм не повідомили причини заборони на в’їзд, повідомляє Deutsche Welle.

За інформацією учасника делегації, кілька членів Європейської народної партії мали намір зустрітися з тимчасовим президентом Венесуели Хуаном Гуайдо, який розкритикував ситуацію, що склалася і назвав главу Венесуели Ніколаса Мадуро “узурпатором”.

У свою чергу, голова МЗС Венесуели Хорхе Арреаса заявив, що депутатам за кілька днів до поїздки по дипломатичних каналах направили попередження про заборону на в’їзд.

У травні 2018 року в Венесуелі відбулися вибори глави держави. За даними ЦВК країни, діючий президент Мадуро здобув перемогу, набравши близько 70% голосів. Опозиція бойкотувала вибори, а їх результати не визнали Європейський Союз, США і ряд країн Латинської Америки.

22 січня в Каракасі й інших містах країни почалися масові акції протесту після вступу Мадуро на пост глави держави на другий термін. Наступного дня голова Національної асамблеї Венесуели Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим виконувачем обов’язків президента країни.

Більшість країн Євросоюзу, зокрема й Німеччина, заявили про визнання Гуайдо тимчасовим президентом Венесуели. Крім того, його визнали США, Канада, Австралія і частина країн Латинської Америки, а також Організація американських держав.

Поділитись