У Туреччині включили 10 російських регіонів у «тюркський світ»

У Туреччині включили 10 російських регіонів у «тюркський світ»

Турецька газета Karar назвала 10 російських регіонів «тюркськими республіками», серед них опинилися Татарстан, Башкирія, Чувашія, Якутія, Алтайський край, Дагестан та інші.


Крім того, матеріал про «напівнезалежні турецькі держави» опублікувало також видання Yeniçağ. До них увійшли також республіки Хакасія і Тива, Карачаєво-Черкесія та Кабардіно-Балкарія.

Це вже не перший подібний випадок. Раніше в Twitter Партії націоналістичного руху (ПНД) Туреччини було розміщено фотографію карти «Турецького світу», яку тримає президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган та лідер ПНД Девлет Бахчелі. Згідно з картою, в зону тюркського впливу потрапляє Татарстан, Башкирія, південь Росії, частина Східного Сибіру, ​​а також Азербайджан, Казахстан та інші суверенні держави.

При цьому територіальні претензії окремих турецьких політиків не можуть вплинути на реальні відносини між Туреччиною та Росією, заявив екс-глава прес-центру президента Татарстану, політолог Ірек Муртазін у бесіді з Telegram-каналом “Радіоточка НСН”.

Поділитись