У Трампа можуть бути кращі карти для переговорів із путіним – WSJ

У Трампа можуть бути кращі карти для переговорів із путіним – WSJ

Повідомлення про те, що Трамп просто залишить Україну путіну, зовсім не схожі на правду. У нього будуть важелі для тиску на Кремль.

Про це пише журналіст Wall Street Journal Боян Панчевскі про можливе президентство Дональда Трампа.

Заступник головного редактора BILD Пол Ронцхаймер поговорив із Панчевскі і дізнався думку про те, як ймовірне президентство Дональда Трампа може вплинути на війну в Україні, і чи зможе Трамп налагодити контакт з путіним.

«Повідомлення ЗМІ про те, що Трамп просто залишить Україну путіну, зовсім не схожі на правду. У нього є інші ідеї про те, що робити в цій війні, як вести переговори», — каже Панчевскі.

За його словами, усіх довірених осіб Трампа, які можуть обійняти посади в його уряді, можна назвати “критиками путіна” і вони планують чинити на нього тиск.

Панчевскі вважає, що Трамп може запропонувати угоду путіну.

«Вона міститиме такі речі: «Якщо ви не укладете з нами угоду і не захочете справедливого миру в Україні, тоді ми поставимо на Україну набагато більше зброї», — вважає журналіст Wall Street Journal, але не уточнює, що означає «справедливий мир».

Крім того, Трамп може повністю відрізати великі російські банки — такі, наприклад, як «Газпромбанк» — від міжнародних фінансових ринків. Водночас, на думку Панчевскі, команда Трампа може діяти проти рф і військовими засобами.

«Вони (американська влада — ред.) можуть знищити Кримський міст протягом тижня, а потім відрізати Кримський півострів від росії. Вони могли б зробити це, наприклад, якби поставили Україні відповідну зброю. Якщо ви хочете, щоб міст зник, це не проблема», — каже Панчевскі.

Він вважає, що українська влада — Володимир Зеленський і його радники — «поступово усвідомлюють, що у Трампа, а не у Байдена можуть бути кращі карти для переговорів із путіним».

Поділитись