У суді по справі MH17 заявили про другий ЗРК “Бук”

У суді по справі MH17 заявили про другий ЗРК “Бук”

У суді по справі збитого на Донбасі влітку 2014 року Boeing MH17 заявили про можливий другий зенітно-ракетний комплекс «Бук».

Про це повідомляє російська служба BBC News. Відзначається, що питаннями пересування другого «Бука» займався офіцер ГРУ Олег Іванніков. При цьому комплекс не доїхав до місця призначення через поломки.

Прокуратура Нідерландів вивчила всі докази у справі катастрофи рейса MH17, надані Росією, заявив прокурор Вард Фердінандуссе. «Спільна слідча група дійшла висновку, що літак був збитий зенітним ракетним комплексом ” Бук “, який був доставлений на територію України з Росії». При цьому ССГ вивчала і інші сценарії краху: в результаті вибуху на борту, в результаті поразки військовим літаком або українськими збройними силами.

9 березня в окружному суді Гааги почався суд у справі збитого на Донбасі влітку 2014 року Boeing рейсу MH17. На першому засіданні в Нідерландах були представлені судді, які будуть виносити вердикт. Після цього було оголошено принципи слухань, на першому етапі яких вирішать процедурні питання. Сам процес триватиме як мінімум кілька років.

У червні 2019 року міжнародне слідство звинуватило в катастрофі літака росіян Ігоря Гіркіна (Стрелкова), Олега Пулатова, Сергія Дубинського і українця Леоніда Харченка.

Поділитись