У Судані заявили про появу на території країни ПВК “Вагнер”

У Судані заявили про появу на території країни ПВК “Вагнер”

У Судані звинуватили ПВК «Вагнер» у присутності на території країни.

Офіційний представник суданського уряду генерал-лейтенант Ясір аль-Атта заявив про присутність на території країни бійців російської приватної військової компанії «Вагнер». Однак згадка про існування такого військового контингенту не підкріплена необхідними доказами та викликає багато запитань.

За словами аль-Атта, основна частина російських бійців нібито розташована в золотодобувних районах на кордонах з Лівією та Центрально-Африканською Республікою, тоді як інша група підтримує Сили швидкого реагування у бойових діях проти армії. Однак твердження про наявність приватних російських військових на території Судану залишаються не підтвердженими.

Контекст цієї заяви цікавий: саме зараз увага міжнародної преси звернена на Судан, і згадка про російських найманців, які, ймовірно, підтримують Сили швидкого реагування, може бути частиною стратегії з дискредитації цих сил та прискорення процесу їх визнання терористичною організацією.

У зв’язку з цим звинувачення на адресу лідера СБР Хамедті у зберіганні вивезених до РФ золотих запасів також виглядають досить спірно і потребують більш детального розслідування.

Ця обставина наголошує на складності ситуації в Судані, де політичні сили використовують будь-яку можливість для дискредитації своїх противників.

Поділитись