У столиці чоловіка затримали за вимагання грошей у адвоката

У столиці чоловіка затримали за вимагання грошей у адвоката

Зловмисник у минулому користувався послугами правозахисника і вважав, що він не впорався зі своїм завданням: за скоєння розбійного нападу суд обрав підсудному, на його думку, занадто суворе покарання – 10 років позбавлення волі. Звільнившись через  шість років за так званим «законом Савченко», чоловік вирішив у такий спосіб отримати «моральну компенсацію».

До Оболонського управління поліції звернувся адвокат із приводу вимагання у нього грошей. Захисник зауважив, що до вимагання причетний чоловік, якого він захищав у 2011 році. Тоді  уродженець іншої держави напав на приватного підприємця, вдарив його гантелею у голову і забрав сумку із грошима. Згодом працівники карного розшуку затримали його за підозрою у вчиненні цього злочину, а слідство довело його причетність та направило обвинувальний висновок до суду. За вчинення розбійного нападу суд обрав чоловікові покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.

«Провівши шість років у в’язниці, колишній підзахисний нещодавно звільнився із місць позбавлення волі за так званим «законом Савченко» й прийшов до адвоката за моральною та матеріальною компенсацією. Чоловік вимагав повернути йому 30 тисяч доларів США, які, на йогу думку, правозахисник не заслужив», — повідомив начальник Оболонського управління поліції Михайло Ніконов.

Відомості про подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України та почали відпрацювання. До документування правопорушення долучили також працівників відділу боротьби з майновими злочинами у державному секторі та шахрайством управління карного розшуку київської поліції.

Сьогодні оперативники спільно зі слідчими, за процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури та із залученням бійців полку поліції спецпризначення №1 провели контроль за вчиненням злочину, а відтак під час передачі грошей в одному із ресторанів затримали колишнього ув’язненого, а також його 19-річного сина та 60-річного жителя столиці.

«Наразі триває документування правопорушення. Поліцейські встановлюють ступінь участі кожного із чоловіків у вчиненні  злочину. За місцем їх мешкання проводиться санкціоновані обшуки», — додав Михайло Ніконов.

 

 

Поділитись