У США знесли чергову статую Христофору Колумбу

У США знесли чергову статую Христофору Колумбу

Влада американського міста Чикаго демонтувала статую Христофора Колумба. Про це повідомляє Daily Mail.

Про те, куди відвезуть пам’ятник, не повідомляється. Тепер постамент в Грант-Парку залишився порожній, як того і вимагали протестувальники Чикаго: через тиждень масових протестів влада все ж пішла їм на поступки.

Відзначається, що 17 липня протестувальники біля пам’ятника зіткнулися з поліцейськими, під час сутички постраждали як мінімум 18 співробітників правоохоронних органів, деякі з демонстрантів були госпіталізовані. Протестувальники вимагали знести статую Колумба і були готові штурмувати її самостійно. Тоді поліцейським Чикаго довелося встати в оточення навколо пам’ятника, а потім і зовсім застосувати сльозогінний газ.

На початку липня в американському Балтиморі, штат Меріленд, протестувальники знесли з постаменту статую Христофора Колумба і викинули її в води затоки. Ще один пам’ятник цього історичного діяча був знесений в червні в місті Річмонд (штат Вірджинія).

У десятках міст США почалися масові акції протесту, що супроводжуються заворушеннями, після смерті в Міннеаполісі чорношкірого охоронця Джорджа Флойда. Він помер після грубого арешту поліцейським – демонстранти вийшли на знак протесту. Це неодноразово призводило до осквернення і знищення пам’ятників історичним постатям, яких демонстранти визнали расистами.

Поділитись