США звинуватили Росію в випробуваннях космічної зброї

США звинуватили Росію в випробуваннях космічної зброї

США звинуватили Росію в проведенні випробувань протисупутникової зброї в космосі.


Космічне командування США в офіційній заяві повідомило, що має докази відповідних маневрів. За даними США, 15 липня від супутника “Космос-2543” відокремився інший об’єкт, який в каталозі Космічного командування США позначений номером 45915.

Журнал Time, в свою чергу, додав, що нібито випустив новий об’єкт супутник “Космос-2543” в грудні 2019 року відокремився від супутника-носія “Космос-2542”, а в січні обидва супутника розмістилися поблизу американського космічного апарату USA 245 – супутника розвідувальної системи Keyhole / CRYSTAL. Командувач Космічного командування США Джон Реймонд раніше називав таке сусідство переслідуванням.

15 липня в Міноборони Росії повідомили про випробування новітнього малого супутника-інспектора, за допомогою якого з близької відстані обстежений інший російський апарат. Американські військові стверджують, що запуск не схожий на тестування супутника-інспектора.

У грудні 2019 року президент США Дональд Трамп заявив, що в країні були створені Космічні війська. У березні стало відомо, що Космічні сили США отримали першу наступальну зброю – систему (Counter Communications System, CCS) Block 10.2. У російському МЗС назвали перспективу розміщення американської зброї на орбіті «небезпечним сценарієм» і підкреслили, що Росія буде протистояти такому розвитку подій.

Поділитись