У США затримали 181 особу під час акції проти заборони абортів

У США затримали 181 особу під час акції проти заборони абортів

У Вашингтоні затримали 181 особу на акції проти рішення Верховного суду США про відміну права на аборти.

Про це повідомила поліція Капітолію.

«Ми затримали 181 особу за блокування перехрестя Конститьюшн-авеню та 1-ї вулиці на північному сході міста. Рух відновлено», — йдеться у публікації правоохоронців у Twitter.

Раніше, 24 червня, Верховний суд США скасував винесену в 1973 році постанову, згідно з якою федеральна влада країни гарантує права на аборти. Справа в тому, що тепер право на аборт вживатимуть штати, якщо з боку конгресу не буде вжито заходів. Через це рішення на вулиці вийшли тисячі незгодних американців, які закликають не забирати у жінок можливість приймати самостійні рішення у питаннях, що стосуються їхнього тіла.

25 червня голова Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Аданом Гебрейєсус заявив червня, що розчарований скасуванням федеральних гарантій прав на аборти в США. За його словами, права жінок мають бути захищені.

У свою чергу, 27 червня суд у Техасі заблокував заборону на аборти у відповідь на поданий позов правозахисної організації. Аборти на термін до шести тижнів вагітності обіцяли відновити у кількох клініках.

Поділитись